Warme Maaltijden

Alle maaltijden worden dagelijks vers bereid. Gezonde voeding heeft een positieve invloed op het gedrag en de ontwikkeling van uw kind. Samen met elkaar aan tafel heeft een positief effect op het eetgedrag van uw kind. Kortom, samen genieten van een lekkere en gezonde warme maaltijd.

Als lunch krijgen de kinderen verse groente, een graanproduct als pasta, rijst, quinoa, bulgur, enz. en een vegetarisch product of vis. De lunch wordt versbereid door de pedagogisch medewerkers op de groep en gegaard en verwarmd in de stomer. Op deze manier blijven de smaak, vitaminen en mineralen uit de producten optimaal bewaard.

Gezonde voeding draagt bij aan een goede ontwikkeling van het kind. Daarom volgen wij de adviezen op van het Voedingscentrum. Dat betekent onder andere dat wij:

  • vooral basisproducten nuttigen uit de Schijf van Vijf
  • de hoeveelheid zout, suiker en verzadigd vet die kinderen binnenkrijgen beperken, en zorgen dat ze voldoende vezels binnenkrijgen.
  • feestjes gezond vieren. Daarom vragen we aan ouders om traktaties klein en niet te calorierijk te maken. Niet-eetbare traktaties zijn een leuk alternatief.
  • ons houden aan vaste eetmomenten, waarbij we rustig aan tafel eten. Onze medewerkers eten samen met de kinderen, begeleiden ze bij de maaltijd en hebben een voorbeeldfunctie.
  • voor baby’s een eigen voedingsschema gebruiken, dat we met de ouders/verzorgers afstemmen. We stemmen ook het geven van de eerste hapjes af.

Aanbevolen artikelen