Midden in de Natuur

Kinderopvang De Ooievaar is midden in de natuur gevestigd. De natuur komt terug in onze binnen- en buitenruimte. Natuur, creativiteit en beweging staan centraal bij de activiteiten van onze dagopvang. Onze inrichting is huiselijk, warm en kindvriendelijk. We hebben gekozen voor rustige (pastel) kleuren en natuurlijke materialen.

Activiteiten

Met onze pedagogische doelen in ons achterhoofd, voegen we de ingrediƫnten natuur, sport en creativiteit onze activiteiten toe. We vinden het belangrijk dat kinderen opgroeien met enthousiasme en respect voor de natuur. We gebruiken materialen uit de natuur voor de ontwikkeling van de zintuigen, het maken van knutselwerkjes en het oefenen van de grove en de fijne motoriek. We gaan zo veel mogelijk naar buiten om de activiteiten uit te voeren of om de kinderen zelf te laten ontdekken wat de natuur allemaal te bieden heeft. Naast dat de natuur een groot onderdeel is van onze visie, gebruiken wij ook muziek en lees/voelboekjes om de competenties van de kinderen te ontwikkelen.

Wij geloven in een natuurlijke manier van opgroeien, geven de aangeboren talenten van kinderen de ruimte en stimuleren de ontwikkeling actief. Wij werken volgens onze vier pedagogische doelen, namelijk: Bieden van emotionele veiligheid, Bevorderen van persoonlijke competenties, bevorderen van sociale competenties en Overdragen van normen en waarden.

Aanbevolen artikelen